Candidoza

Candidoza este o infecţie fungică, produsă cel mai frecvent de Candida Albicans, o ciupercă ce poate trăi în tubul digestiv, piele, unghii şi mucoase, inclusiv cele de la nivelul aparatului reproducător. Cauzele cele mai frecvente ale candidozei constau în scăderea rezistenţei organismului ca urmare a poluării, stresului, alcoolului sau a unor diverse afecţiuni; prin urmare, candida se poate înmulţi într-o asemenea măsură încât să afecteze procesele chimice normale din corp.

Simptome

Un prim semn de infecție este dezlipirea unghiei de pe suprafața degetului.
Alte simptom al bolii este pofta de zahăr, care provine chiar de la candida; ciupercii îi e poftă de zahăr și pe măsură ce moare în lipsa acesteia îi dă corpului acea imensă senzație de poftă. Dacă aportul de zahăr scade brusc, rezultă o așa-numită „decimare”. Se crede că moartea și dezintegrarea acestor ciuperci produce toxine în organism. Astfel se explică de ce reducerea consumului de zahăr produce greață, vărsături, cefalee și stări subfebrile timp de câteva zile.

Tratament

Această afecţiune poate să fie nezolvată cel mai simplu prin mijloace dietetice, cu suplimente nutritive şi cu remedii homeopate. Multe remedii au proprietăţi fungicide şi bactericide, însă cel mai important pentru tratamentul candidozei este uleiul de ceai. Uleiul din ceai, graţie proprietăţilor sale tămăduitoare şi antiinfecţioase, poate să trateze eficient o multitudine de afecţiuni cum ar fi picioarele atletului, infecţiile unghiilor degetelor de la picioare, dermatita, ulcerele orale şi bubele reci, precum şi alte afecţiuni asociate infecţiilor cu candida şi alte infecţii fungice. Şi usturoiul este un antifungic natural, ale cărui proprietăţi miraculoase pentru sănătate au fost descrise într-un articol separat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.