Greșeli curente în alimentația modernă

Trăim într-o epocă în care stilul de viață modern s-a îndepărtat tot mai mult de un stil de viață sănătos. În goana după eficiența fără de care nu mai știm cum să supraviețuim, am neglijat tocmai cea mai de preț comoară: sănătatea. Totul este în viteză, iar timpul acordat sănătății este din ce în ce mai redus. Nici alimentația nu face excepție de la această neglijare a ceea ce contează cu adevărat.

Noţiuni de bază

Tehnic, o calorie se definește ca fiind unitatea de căldură necesară pentru a crește cu un grad temperatura unui litru de apă la o presiune de o atmosferă. Conform primei legi a termodinamicii, energia nici nu se câștigă, nici nu se pierde, ci doar se transformă. Densitatea energetică este numărul de calorii pe gram de aliment (kcal/g). Densitatea energetică se referă la cât de multe calorii oferă un aliment. 
Astfel, cele mai răspânite greșeli ale alimentației moderne sunt:

Vedeți și: Piramida alimentelor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.