Efectele profund nocive ale oţetului alimentar din lemn

După cum toată lumea ştie, oţetul de lemn este o soluţie moartă de acid acetic, soluţie 3-8 %. Acesta nu este obţinut prin fermentaţie naturală, iar ulterior este colorat artificial cu caramel, apoi aromat cu zahăr, arome artificiale şi sare.
Prin urmare, oţetul de lemn stârneşte o furtună de tulburări: iritaţii, corodări, arsuri, predispune la ulcer, astm, carii dentare, osteoporoză, calculi renali. Dacă atinge pentru scurt timp pielea, el provoacă mâncărimi, usturimi şi disconfort. Vaporii de oţet din lemn înroşesc ochii şi îngreunează respiraţia. Să ne imaginăm mai departe cum se comportă acest  aliment odată pătruns în corpul fizic. Oţetul din lemn irită mucoasa bucală şi aproape că agresează mucoasa intestinală şi mucoasa stomacală; în cele din urmă el provoacă, printre altele, acidoza sângelui. Deşi este un acid organic, prin faptul că nu conţine deloc enzime, oţetul din lemn este în realitate un produs mort. Oţetul alimentar conţine o singură componentă - acidul acetic, iar pentru toate ravagiile şi tulburările din organism, el singur este în mare parte răspunzător. La fel precum zahărul, acidul acetic trebuie să fie în final metabolizat. 

Înlocuitori naturali ai oţetului din lemn care au valoare terapeutică 

Sucul de aguridă (struguri necopţi) este un condiment, acru, natural, pe care-l recomandăm ca înlocuitor al nefastului oţet alimentar din lemn (acid acetic). Are în plus trăsături diuretice marcante, combate obezitatea, iar amestecat cu apă ne pune la dispoziţie o băutură revigoratoare, mai ales dacă este luată dimineaţa, pe timpul ei. Deloc întâmplător, butucul de viţă-de-vie este denumit, în popor, "tufă dătătoare de putere".
Lămâia (nu acidul citric sau sarea de lămâie care este ceva artificial), cu toate că are gust acru, este alcalinizantă şi antiacidă gastrice, neprovocând arsuri la stomac. Dimpotrivă, lămâia vindecă de ulcer. Savoarea acidă nu implică, neapărat, aciditatea lămâiei pentru organism. Gustul acru e dat de acizii organici, care nu rămân în stare de acizi în celule. Lămâia este cotată printre alimentele cele mai bazice. Cu toate că în afara organismului că are o reacţie acidă, în interiorul său lămâia este generatoare de alcalinitate, fiindcă acidul citric pe care ea îl conţine este oxidat în timpul digestiei, iar sărurile ce rămân menţin alcalinitatea sângelui, ceea ce înseamnă, la o analiză atentă, sănătate, energie, viaţă. 
Oţetul din mere şi miere se foloseşte pentru salate, supe, sosuri, ciorbe, se prepara astfel: 300 g de miere se dizolvă complet, cu puţină apă rece, apoi se amestecă bine cu 1 litru rachiu de prună sau vodcă (40°) şi la acestea se mai adaugă 7 litri de suc de mere proaspăt. Borcanul se acoperă cu tifon dublu şi se ţine 45-60 de zile, până la oţeţire. Oţetul natural aromatic se foloseşte, cu precădere, la salute şi sosuri.
Oţetul de trandafiri se obţine, în mod similar.
Oţetul natural din vin, la fel ca şi oţetul natural din mere şi miere, este simultan aliment, condiment şl medicament şi nu este deloc toxic. Folosit drept condiment, cu moderaţie, fără abuz, acest oţet natural este digestiv, energizant muscular şi nervos, remineralizant, antitoxic, stimulent şi decongestionant hepatic, răcoritor, colagog, laxativ şi antiputrescibil. Trebuie apreciate din plin calităţile terapeutice şi alimentare ale oţetului de vin sau din mere şi miere,în care se regăsesc toate principiile active din struguri, mere şi miere. În plus, acest oţet natural este la fel de nutritiv ca şi laptele de mamă, fiind foarte bogat în vitaminele A, B, C, vitamina P, substanţe protectoare vasculare, favorabile îmbunătăţirii acuităţii vizuale. Colorantul negru din vin, în cazul oţetului din struguri negri - enocianina - este un tonic excelent pentru corpul fizic. 
Sucurile de legume şi maceraţiile din plante medicinale, au gust amar, sunt alcalinizante şi reduc aciditatea tumorilor din organism. Dacă le-ar accepta, în felul acesta, gradat, s-ar realiza o transfuzie naturală de sânge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.