Lipsa alimentaţiei naturale a sugarului

Din păcate, astăzi, multe femei nu alăptează suficient copiii din diferite motive, cel mai ades din cauza stresului, stilului modern de viaţă şi obligativităţii de a se întoarce din concediul de maternitate mai devreme decât ar fi normal. Astfel, copiii sunt hrăniţi cu lapte comercial sau alţi înlocuitori prezenţi în farmacii, fiind lipsiţi de avantajele alăptării.
Laptele matern are multiple beneficii şi avantaje: 
  • prin compoziţia sa, vine în rezolvarea nevoilor nutritive ale nou-născutului la termen, dar şi în special ale celui prematur; 
  • omologia de specie face să aducă o conceraţie maximă de factori imunologici si flora intestinală saprofită;
  • componenrele biochimice sunt unice în relaţia mamă-sugar: 
  • alimentaţia naturală este capabilă de o variabilitate şi adaptare spontană şi permanentă, în funcţie de nevoile sugarului; 
  • factorii de creştere conţinuţi în laptele matern dovedesc rolul plastic al acestui preţios aliment; 
  • alimentaţia naturală stabileşte nu numai o relaţie nutritivă între mamă şi sugar, ci şi o legătură afectivă; 
  • pentru sugar, alimentaţia la sân contribuie la dezvoltarea musculaturii faciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.