Zeolitul

Zeolitul (în limba greacă - „piatra care fierbe”) este un mineral de origine vulcanică, care s-a format cu milioane de ani în urmă, în urma interaacțiunii dintre lava fierbinte a vulcanilor și apele subterane. Este o combinaţie de aluminosilicați de calciu, potasiu, sodiu și magneziu. Are o structură microporoasă şi forma de fagure, încărcat negativ. Este singura substanţă încărcată negativ care interacţionează direct cu celulele afectate, absoarbe şi neutralizează radicalii liberi, toxinele, metalele grele.

Proprietăţi terapeutice

Zeolitul este un mineral de avangardă în lupta cu cancerul. Are proprietatea unică de a atrage precum un magnet toate tipurile de metale grele și toxine încărcate pozitiv, fără a elimina însă electroliți benefici și vitali ai organismului. Este dovedită capacitatea chelatoare față de metale grele. Leagă și elimină: cadmiul, plumbul, zincul, cuprul, mercurul, cromul. Elimină radionucleizii: cesiu, stronțiu, cobalt, crom, gazele cu efect toxic, dioxid de carbon, amoniac, alcool etilic, alte toxine cum ar fi cele organo-fosforice utilizate în insecticide pe care le dizlocă din organism în procesul de detoxifiere. 
Secretul eficienței spectaculoase a zeolitului este nu atât în compoziția chimică, cât în aranjamentul spațial al componentelor sale. Ele formează rețele tridimensionale de cavități și canale cu dimensiuni microscopice, care se constituie într-o adevărată capcană pentru substanțele toxice. 

Beneficii asupra organismului uman

Zeolitul trebuie privit ca un adjuvant excelent și tonic în multe boli grave. Are o serie lungă de acțiuni benefice asupra organismului nostru: 

  • Susține procesele de chelare a metalelor grele și a toxinelor din organism; contribuie la menținerea în limite normale a cantităților de uree, bilirubină și creatinina din sânge; 
  • Susține buna funcționare a sistemului imunitar prin menținerea unei flore intestinale normale; 
  • Normalizează secrețiile digestive;
  • Are un efect benefic asupra țesuturilor epiteliale care protejează stomacul
  • Susține procesele de fagocitare normală a celulelor care au suferit mutații și a fragmentelor acestora;
  • Protejează și stimulează rinichii;
  • Susține activitatea ficatului;
  • Are efecte antitumorale directe, fiind foarte activ contra tumorilor maligne și benigne;
  • Foarte eficient contra tuturor tipurilor de chisturi și noduli;
  • Crește nivelul energetic;
  • Contribuie la o mai bună absorbție a calciului în organism;
  • Are acţiune de activare limfocitară şi de stimulare a sistemului imunitar;
  • Adjuvant în detoxifierea corpului, în intoxicația cu metale grele, pesticide, ierbicide, iradiere;
  • Foarte util în gastrita hiperacidă;
  • Încetinește procesul degenerativ al țesuturilor;
  • Previne bolile tumorale, în general, având totodată și efect imunostimulator (ajutând organismul să elimine din start celulele maligne); în plus, acumularea de toxine conduce la apariția acidozei în organism. Pe lângă eliminarea toxinelor, reglează nivelul PH-ului prin limitarea acidității, astfel că reprezintă un real ajutor în multe boli precum: hiperaciditate, cancer, artrită, candidoză, și contribuie totodată la creșterea cantității de oxigen, și implicit a nivelului energetic;
  • Util in combaterea stresului oxidativ şi în scăderea gradului de îmbătrânire celulară, optimezează PH-ul organismului (cu inducerea valorii normale spre alcalină);
  • Normalizarea ritmului cardiac şi tensiunii arteriale, eliberarea tensiunii şi spasmelor musculare, reduce riscurile atacurilor epileptice;
  • Optimizează funcţia ficatului şi rinichilor, prin normalizarea valorii transaminazelor, bilirubinei, creatininei si ureei sanguine); 
  • Scade consumul de analgezice si narcotice, crescând concentrația de fier în afecţiunile tumorale.
  • La nivelul scheletului, zeolitul stimulează creşterea şi diferenţierea celulelor normale osoase.
Tratamentul cu zeolit se face primăvara și toamna, pentru că atunci are efect sporit, iar organismul este mai încărcat de toxine. Se recomandă creşterea consumului de apă cu minim 2 pahare pe zi, în perioada consumului de zeolit.

Cancer

Zeolitul trebuie administrat în faza incipientă a bolii. Inhibă dezvoltarea cancerului, observându-se în timpul tratamentului scăderea dimensiunii tumorii. Substanța activă din zeolit se atașează pe celulele maligne care au sarcină electrică diferită de cea a celulelor normale, și le distruge.  Zeolitul induce moartea programată a celulelor maligne și blochează recepționarea semnalelor de creștere de către tumori, stimulând în același timp producția de celule NK (celule ale sistemului imunitar). 


Afecţiuni ale aparatului digestiv

Foarte util in gastrita hiperacidă, infecţii intestinale, infecţii virale, parazitare si bacteriene.
Zonulina și rolul ei reglator în funcția barierei intestinale: Zonulina este o proteină umană care modulează permeabilitatea intestinului. Este singurul modulator fiziologic al joncțiunilor intercelulare strânse între molecule și prin urmare în echilibrul toleranță/răspuns imun. Când mecanismul final este dereglat, vorbim de o permeabilitate a peretelui intestinal. Prezintă niveluri ridicate în faza acută a bolii celiace. Nivelurile crescute de zonulină sunt un factor contributiv în evoluția bolii celiace și altor boli autoimune, cum sunt diabetul insulino-dependent, scleroză multiplă și artrită reumatoidă. Acționează ca „portarul” țesuturilor organismului nostru; cea mai largă poartă de intrare a noastră este intestinul, cu miliardele sale de celule. Zonulina deschide spațiile dintre celule, permițând trecerea unor substanțe, în timp ce nu permite accesul bacteriilor și toxinelor. Este de asemenea implicată în reglarea barierei impenetrabile dintre circulația sângelui și creier, cunoscută drept bariera hemato-encefalică.
Este o poartă biologică către inflamații, autoimunitate și cancer. Peretele intestinal trebuie să permită doar anumitor particule și substanțe nutritive să pătrundă în circulația sanguină, blocând toxinele și particulele nedigerate.
Zeolitul funcționează în trei moduri: curăță, reglează și consolidează peretele intestinal. Efectul pozitiv se reflectă în scăderea nivelului de zonulină (marker al permeabilității intestinului). 
Zeolitul absoarbe direct din tractul gastrointestinal diferiți poluanți: plumb, arsenic, amoniu, cadmiu,  crom, nichel, etc. Ca urmare, nu pot intra în fluxul sanguin și nu pot provoca daune. În plus, utilizarea de microzeolit activat reglează funcția joncțiunilor strânse care mențin și consolidează peretele intestinal. Întărirea peretelui intestinal conduce la întărirea sistemului imunitar și a sănătății organelor. S-a confirmat științific că zeolitul PMA datorită capacității sale unice de a strânge metalele grele și amoniacul din tractul gastrointestinal, consolidează bariera vitală a peretelui intestinal și susține funcția organelor de detoxifiere (cum ar fi ficatul).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.