Abuzul de alimente care conțin acidul malonic

De ce nu este bun acidul malonic? Este un inhibitor metabolic extrem de puternic. Indiferent de organul în care s-ar afla, metabolismul acestuia va fi încetinit; de fapt, îl oprește aproape complet. Ulterior, acest organ nu mai poate utiliza la fel de mult oxigen și nici nu mai poate produce toată cantitatea de energie necesară, energie denumită ATP. ATP-ul înseamnă adenozin-trifosfat-nucleotidă funcțională ce transportă energie chimică în interiorul celulelor pentru metabolism. În consecință, avem prea puțini aminoacizi și nu putem produce suficiente proteine. Acest lucru duce la scăderea imunității prin reducerea glutationului. Organul va deveni extrem de vulnerabil, există chiar și un efect direct al malonatului asupra imunității. Deși plantele comestibile care produc malonați au și proprietăți remarcabile și sunt de altfel nutritive, prezența malonaților le plasează în afara listei de alimente pentru oricine încearcă să se însănătoșească.
Din fericire, plantele fără malonați sunt majoritare.

Alimentele fără malonați

Modalitatea cea mai rapidă de recuperare a sănătății organului cu tumoră sau a oricărui alt organ este de a înceta otrăvirea acestuia cu acid malonic. Există însă și un beneficiu suplimentar pentru persoanele care trec la dieta fără malonați. Veți remarca o temperatură mai ridicată a organismului după câteva săptămâni, ceea ce face ca tenul să fie mai îmbujorat. Persoanele supraponderale pot avea experiența unei scăderi lente, dar constante în greutate.

Tabel 1: Alimentele fără malonați
afine 
afine (coacăze negre)
alge roșii
aloe vera
alune
amarant
ananas
anghinare
ardei (gras, iute, roșu)
arome de arțar
avocado
banane
brânză
busuioc dulce
cactus (nopal)
cantalup (și semințe)
capere
căpșuni
cardamon
cartofi
castraveți
ceapă
chimen
cimbru
cireșe
ciuperci albe
coada calului
condimente masala
conopidă
coriandru
dovleac
drojdie de bere
dulciuri miso
făină
fasole verde
floare de zucchini
flori de lumânărică
frunze de măslin
frunze de mentă
frunze de nap
frunze de sfeclă
ghimbir
goldenseal
grapefruit
grâu hamut
hrișcă
iarba-de-lămâie
izmă uscată
jicama
kiwi
kumquat
lămâie
lecitină din soia
linte
mămăligă din porumb
mangold
mărar proaspăt
măsline verzi
mazăre (verde, albă, galbenă, ...)
măzăriche
mei
mentă
mere
    merișor
    migdale
    moșmon
    nap
    năut
    nectarine
    nucă de Brazilia
    nucă de cocos
    nuci
    nucșoară
    orez
    ouă
    ovăz
    păpădie
    paste făinoase cu fasole verde
    pătlagină
    pătrunjel
    Pau d”Arco
    pelete de tapioca
    pepene verde
    pere
    piersici
    piper negru
    polen de albine
    porumb
    praz
    produse lactate
    prune
    quassia
    quinoa
    ridichi roșii
    rodie
      roșcove
      rubarbă
      salată iceberg
      sâmburi de caise
      schinduf
      scorțișoară
      semințe de cânepă
      semințe de dovleac
      semințe de floarea soarelui
      semințe de susan
      sfeclă roșie
      silur
      sirop de arțar
      smântână
      smochine uscate
      soia nedecorticată
      sos roșu picant
      spanac
      stafide
      struguri
      strugurii-ursului
      tahini
      tărâțe
      tomatillo
      unt
      unt de arahide
      usturoi
      varză (albă, roșie, ...)
      varză de Bruxelles
      vinete
      zmeură
      zucchini

        Alimentele care conțin malonați

        Prezența acidului malonic în plante a fost observată încă din anul 1925. Totuși, nu s-a bănuit niciodată că îl ingerăm zilnic în cantități atât de mari. Iată câteva alimente obișnuite care conțin acid malonic:

        Tabel 2: Alimentele care conțin malonați
        alge Kombo
        alge Nori
        araica (uscată)
        broccoli
        caise
        ceapă roșie
        ciocolată
        coaja rădăcinii de ghimbir
          coaja roșie a arahidelor
          coajă de dovleac plăcintar
          dracilă uscată
          dulceață de struguri
          fasole (albă, neagră, lima, mung, navy, roșie)
          fructul pasiunii
          kaki
            lămâi verzi
            mango
            măsline negre
            morcovi
            muguri de lucernă
            nap suedez
            papaia
              păstârnac
              pir
              portocale
              ridiche albă
              roșii
              sos Tamari din soia
              zucchini verzi

                Ce se întâmplă cu acidul malonic pe care îl ingerați?

                Trebuie fie folosit de către organism (metabolizat), detoxifiat, excretat, fie lăsat în pace pentru a face ravagii! 

                Efectele toxice ale acidului malonic

                Dacă știți ce efecte are acidul malonic, nevoia de a detoxifia rapid organismul de orice urmă a acestuia este evidentă. În Enzyme  and Metabolic Inhibitors, a fost publicat un excelent și cuprinzător bilanț. Iată o listă parțială a subiectelor tratate:
                Malonatul:
                • inhibă preluarea glicinei și alaninei;
                • poate chela fierul astfel încât acesta să nu mai poate fi încorporat în hemoglobină (procedeu prin care mineralele, în special metalele grele, sunt neutralizate devenind netoxice și asimilabile pentru organism);
                • inhibă vindecarea;
                • chelează calciul;
                • scade drastic potențialul de repaus al mușchiului;
                • produce setea de aer (dispneea);
                • este toxic pentru rinichi;
                • recționează cu aldehidele;
                • chelează taliul, rezultând un compus stabil; acest lucru ar putea explica efectul de acumulare în tumoră.;
                • epuizează zincul și magneziul, prin formarea de compuși complecși;
                • reduce consumul de oxigen; este necesară coenzima Q10 pentru producerea ATP-ului;
                • crește colesterolul;
                • poate prelua o grupare amino- din glutamină, distrugând-o;
                • malonatul catalizează glutaminaza renală; dacă există mai puțin malonat, nivelul de acid uric scade;
                • acidul malonic este prezent în urină;
                • inhibă stimularea de către insulină a respirației celulei musculare;
                • determină utilizarea glucozei prin efectul Pasteur (efect inhibitor al oxigenului asupra procesului de fermentare) ce apare în urma blocării unui ciclu Krebs (serii de reacții chimice catalizate de enzime, importantă pentru celulele vii ce utilizează oxigenul în respirația celulară; se mai numește și „ciclu al acidului citric” și este o parte a căii metabolice de transformare chimică a carbohidraților, grăsimilor și proteinelor în bioxid de carbon și apă, pentru a genera o formă de energie utilizabilă);
                • malonatul are efecte diferite asupra diferitelor țesuturi; formarea acidului lactic crește odată cu inhibarea respirației (n.r. celulare) provocată de malonat;
                • în prezența malonatului, o cantitate mult mai mică de glucoză este transformată în aminoacizi și proteine;
                • malonatul crește până la de 10 ori formarea acizilor grași;
                • poate reduce concentrația magneziului și a calciului până la 25 sau 50%;
                • inhibă oxidarea acizilor grași.
                Nu este deloc de mirare că organismul încearcă cu disperare să detoxifieze acidul malonic care ajunge la organul cu tumoră, sau în altă parte a corpului.

                Detoxifierea malonatului

                Una dintre căile prin care organismul detoxifiază substanțele nedorite se numește metilare. Aceasta însă epuizează resursele organismului, întrucât necesită mari cantități de vitamina B12, acid folic, betaină, glicină, taurină, cisteină, lecitină, metionină și vitamina C. Menținerea rezervelor înseamnă secătuirea restului organismului. Nu doar organul asediat, ci și restul organismului ajunge să fie malnutrit.
                Nici un aliment nu este perfect. Este greu de știut care produse chimice sunt sintetice. Ceea ce contează pentru un pacient bolnav de cancer este dacă sistemul imunitar va fi solicitat să înlăture sau nu ceva din alimentele pe care le consumă.
                Sistemul dvs.imunitar este ceva prețios! Aveți/ați avut peste 5000 de leucocite în fiecare picătură de sânge. Sarcina lor este de a vă feri de paraziți, bacterii, viruși, fungi și substanțe chimice sintetice. Chiar dacă substanțele chimice sintetice din alimentația dvs. nu vă fac foarte mult rău, ele trebuie totuși îndepărtate. Leucocitele ocupate cu eliminarea aluminiului, nichelului, cuprului, mercurului, aromelor, odorizantelor sau chiar a săpunului nu sunt libere să lupte împotriva bacteriilor, a virușilor, paraziților sau fungilor.

                Niciun comentariu:

                Trimiteți un comentariu

                Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.