De ce nu este bun acidul malonic? Este un inhibitor metabolic extrem de puternic. Indiferent de organul în care s-ar afla, metabolismul acestuia va fi încetinit; de fapt, îl oprește aproape complet. Ulterior, acest organ nu mai poate utiliza la fel de mult oxigen și nici nu mai poate produce toată cantitatea de energie necesară, energie denumită ATP. ATP-ul înseamnă adenozin-trifosfat-nucleotidă funcțională ce transportă energie chimică în interiorul celulelor pentru metabolism. În consecință, avem prea puțini aminoacizi și nu putem produce suficiente proteine. Acest lucru duce la scăderea imunității prin reducerea glutationului. Organul va deveni extrem de vulnerabil, există chiar și un efect direct al malonatului asupra imunității. Deși plantele comestibile care produc malonați au și proprietăți remarcabile și sunt de altfel nutritive, prezența malonaților le plasează în afara listei de alimente pentru oricine încearcă să se însănătoșească.
Din fericire, plantele fără malonați sunt majoritare.
Tabel 1: Alimentele fără malonați
Nici un aliment nu este perfect. Este greu de știut care produse chimice sunt sintetice. Ceea ce contează pentru un pacient bolnav de cancer este dacă sistemul imunitar va fi solicitat să înlăture sau nu ceva din alimentele pe care le consumă.
Sistemul dvs.imunitar este ceva prețios! Aveți/ați avut peste 5000 de leucocite în fiecare picătură de sânge. Sarcina lor este de a vă feri de paraziți, bacterii, viruși, fungi și substanțe chimice sintetice. Chiar dacă substanțele chimice sintetice din alimentația dvs. nu vă fac foarte mult rău, ele trebuie totuși îndepărtate. Leucocitele ocupate cu eliminarea aluminiului, nichelului, cuprului, mercurului, aromelor, odorizantelor sau chiar a săpunului nu sunt libere să lupte împotriva bacteriilor, a virușilor, paraziților sau fungilor.
Alimentele fără malonați
Modalitatea cea mai rapidă de recuperare a sănătății organului cu tumoră sau a oricărui alt organ este de a înceta otrăvirea acestuia cu acid malonic. Există însă și un beneficiu suplimentar pentru persoanele care trec la dieta fără malonați. Veți remarca o temperatură mai ridicată a organismului după câteva săptămâni, ceea ce face ca tenul să fie mai îmbujorat. Persoanele supraponderale pot avea experiența unei scăderi lente, dar constante în greutate.Tabel 1: Alimentele fără malonați
afine
afine (coacăze negre)
alge roșii
aloe vera
alune
amarant
ananas
anghinare
ardei (gras, iute, roșu)
arome de arțar
avocado
banane
brânză
busuioc dulce
cactus (nopal)
cantalup (și semințe)
capere
căpșuni
cardamon
cartofi
castraveți
ceapă
chimen
cimbru
cireșe
ciuperci albe
coada calului
condimente masala
conopidă
coriandru
dovleac
|
drojdie de bere
dulciuri miso
făină
fasole verde
floare de zucchini
flori de lumânărică
frunze de măslin
frunze de mentă
frunze de nap
frunze de sfeclă
ghimbir
goldenseal
grapefruit
grâu hamut
hrișcă
iarba-de-lămâie
izmă uscată
jicama
kiwi
kumquat
lămâie
lecitină din soia
linte
mămăligă din porumb
mangold
mărar proaspăt
măsline verzi
mazăre (verde, albă, galbenă, ...)
măzăriche
mei
mentă
mere
|
merișor
migdale
moșmon
nap
năut
nectarine
nucă de Brazilia
nucă de cocos
nuci
nucșoară
orez
ouă
ovăz
păpădie
paste făinoase cu fasole verde
pătlagină
pătrunjel
Pau d”Arco
pelete de tapioca
pepene verde
pere
piersici
piper negru
polen de albine
porumb
praz
produse lactate
prune
quassia
quinoa
ridichi roșii
rodie
|
roșcove
rubarbă
salată iceberg
sâmburi de caise
schinduf
scorțișoară
semințe de cânepă
semințe de dovleac
semințe de floarea soarelui
semințe de susan
sfeclă roșie
silur
sirop de arțar
smântână
smochine uscate
soia nedecorticată
sos roșu picant
spanac
stafide
struguri
strugurii-ursului
tahini
tărâțe
tomatillo
unt
unt de arahide
usturoi
varză (albă, roșie, ...)
varză de Bruxelles
vinete
zmeură
zucchini
|
Alimentele care conțin malonați
Prezența acidului malonic în plante a fost observată încă din anul 1925. Totuși, nu s-a bănuit niciodată că îl ingerăm zilnic în cantități atât de mari. Iată câteva alimente obișnuite care conțin acid malonic:
Tabel 2: Alimentele care conțin malonați
Tabel 2: Alimentele care conțin malonați
alge Kombo
alge Nori
araica (uscată)
broccoli
caise
ceapă roșie
ciocolată
coaja rădăcinii de ghimbir
|
coaja roșie a arahidelor
coajă de dovleac plăcintar
dracilă uscată
dulceață de struguri
fasole (albă, neagră, lima, mung, navy, roșie)
fructul pasiunii
kaki
|
lămâi verzi
mango
măsline negre
morcovi
muguri de lucernă
nap suedez
papaia
|
păstârnac
pir
portocale
ridiche albă
roșii
sos Tamari din soia
zucchini verzi
|
Ce se întâmplă cu acidul malonic pe care îl ingerați?
Trebuie fie folosit de către organism (metabolizat), detoxifiat, excretat, fie lăsat în pace pentru a face ravagii!
Efectele toxice ale acidului malonic
Dacă știți ce efecte are acidul malonic, nevoia de a detoxifia rapid organismul de orice urmă a acestuia este evidentă. În Enzyme and Metabolic Inhibitors, a fost publicat un excelent și cuprinzător bilanț. Iată o listă parțială a subiectelor tratate:
Malonatul:
- inhibă preluarea glicinei și alaninei;
- poate chela fierul astfel încât acesta să nu mai poate fi încorporat în hemoglobină (procedeu prin care mineralele, în special metalele grele, sunt neutralizate devenind netoxice și asimilabile pentru organism);
- inhibă vindecarea;
- chelează calciul;
- scade drastic potențialul de repaus al mușchiului;
- produce setea de aer (dispneea);
- este toxic pentru rinichi;
- recționează cu aldehidele;
- chelează taliul, rezultând un compus stabil; acest lucru ar putea explica efectul de acumulare în tumoră.;
- epuizează zincul și magneziul, prin formarea de compuși complecși;
- reduce consumul de oxigen; este necesară coenzima Q10 pentru producerea ATP-ului;
- crește colesterolul;
- poate prelua o grupare amino- din glutamină, distrugând-o;
- malonatul catalizează glutaminaza renală; dacă există mai puțin malonat, nivelul de acid uric scade;
- acidul malonic este prezent în urină;
- inhibă stimularea de către insulină a respirației celulei musculare;
- determină utilizarea glucozei prin efectul Pasteur (efect inhibitor al oxigenului asupra procesului de fermentare) ce apare în urma blocării unui ciclu Krebs (serii de reacții chimice catalizate de enzime, importantă pentru celulele vii ce utilizează oxigenul în respirația celulară; se mai numește și „ciclu al acidului citric” și este o parte a căii metabolice de transformare chimică a carbohidraților, grăsimilor și proteinelor în bioxid de carbon și apă, pentru a genera o formă de energie utilizabilă);
- malonatul are efecte diferite asupra diferitelor țesuturi; formarea acidului lactic crește odată cu inhibarea respirației (n.r. celulare) provocată de malonat;
- în prezența malonatului, o cantitate mult mai mică de glucoză este transformată în aminoacizi și proteine;
- malonatul crește până la de 10 ori formarea acizilor grași;
- poate reduce concentrația magneziului și a calciului până la 25 sau 50%;
- inhibă oxidarea acizilor grași.
Nu este deloc de mirare că organismul încearcă cu disperare să detoxifieze acidul malonic care ajunge la organul cu tumoră, sau în altă parte a corpului.
Detoxifierea malonatului
Una dintre căile prin care organismul detoxifiază substanțele nedorite se numește metilare. Aceasta însă epuizează resursele organismului, întrucât necesită mari cantități de vitamina B12, acid folic, betaină, glicină, taurină, cisteină, lecitină, metionină și vitamina C. Menținerea rezervelor înseamnă secătuirea restului organismului. Nu doar organul asediat, ci și restul organismului ajunge să fie malnutrit.Nici un aliment nu este perfect. Este greu de știut care produse chimice sunt sintetice. Ceea ce contează pentru un pacient bolnav de cancer este dacă sistemul imunitar va fi solicitat să înlăture sau nu ceva din alimentele pe care le consumă.
Sistemul dvs.imunitar este ceva prețios! Aveți/ați avut peste 5000 de leucocite în fiecare picătură de sânge. Sarcina lor este de a vă feri de paraziți, bacterii, viruși, fungi și substanțe chimice sintetice. Chiar dacă substanțele chimice sintetice din alimentația dvs. nu vă fac foarte mult rău, ele trebuie totuși îndepărtate. Leucocitele ocupate cu eliminarea aluminiului, nichelului, cuprului, mercurului, aromelor, odorizantelor sau chiar a săpunului nu sunt libere să lupte împotriva bacteriilor, a virușilor, paraziților sau fungilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu