Importanța consumul de legume și fructe în stare crudă

O modalitate excelentă de a combate efectele negative ale tratării termice abuzive a alimentelor nu este neapărat întreruperea consumului de hrană gătită, deoarece este foarte greu să o facem deodată și nici nu este 100% recomandat, ci să creștem consumul de legume și fructe în stare crudă,  mai precis să consumăm cel puțin 50% crudități zilnic.

Sucurile naturale stoarse prin presare la rece

Sucurile proaspete de legume și fructe aduc un plus de sănătate prin concentratul natural de vitamine și săruri minerale, ceea ce nu se poate obține prin consumul de băuturi preparate pe bază de zahăr (prin metabolizarea căruia se consumă vitamine extrem de importante cum sunt cele din grupul B), aromatizanți și coloranți chimici (cu rol nefast asupra organismului), substanțe euforizante (cola, cofeină etc.) care acționează prin biciuirea temporară a celulei nervoase, urmând o fază de depresie cu atât mai puternică, cu cât cantitatea folosită este mai mare (drogurile clasice acționează pe același principiu). Spre deosebire de cele de fructe, pot fi băute în timpul meselor.
Din păcate, mulți oameni nu consumă legumele, fructele și verdețurile din varii motive: nu le plac verdețurile, legumele sau fructele sau pur și simplu nu conștientizează importanța și rolul lor în hrănirea celulelor corpului. Pentru acești oameni, cea mai bună modalitate de a le introduce în alimentație sunt sucurile naturale stoarse prin presare la rece. 
Unele sucuri de legume trebuie consumate cu moderaţie, fiindcă pot fi iritante  - de pildă cele de lăptucă, de pătrunjel, de spanac și de năsturel.

Sucul Breuss

Este un veritabil cocktail, care poartă numele celui care l-a conceput și include: sfeclă, morcov, ţelină, cartof și ridiche neagră. Este recomandat sub formă de cură anticancer, dar poate fi băut de toţi cei care doresc un plus de energie și de vitamine.
Satisface necesarul zilnic de legume și uneori poate înlocui o masă. 

Cum influențează și îmbunătățește consumul de sucuri naturale funcțiile organismului

  • Organismul are capacitatea de a restabili echilibrul alcalin-acid. Însă pe măsură ce înaintam în vârstă, această capacitate naturală scade și atunci trebuie și-l ajutăm noi, din afară. Iar sucurile din verdețuri, legume și fructe sunt varianta cea mai la îndemână și accesibilă pentru a realiza acest lucru. Fructele sunt ușor acide datorită conținutului ridicat de zahăr, aciditate care se transmite inclusiv în sucuri. Acesta este unul dinte motivele pentru care sucurile doar din fructe nu trebuie băute pe termen lung. Însă o modalitate excelentă de a contracara aciditatea din fructe este să amestecăm aceste fructe cu cât mai multe verdețuri, care sunt alcaline. Combinațiile cele mai benefice sunt cele din cât mai multe verdețuri și legume și cât mai puține fructe. Singurele fructe alcaline, în ciuda faptului că sunt foarte acide în stare naturală, sunt lămâia și limeta, cu un conținut mare de minerale și zahăr deloc. Cu cât raportul de legume dintr-un suc este mai mare, cu atât acel suc este mai benefic pentru organism;
  • Sucurile din verdețuri, legume și fructe reprezintă o modalitate excelentă de a-i oferi ficatului toți nutrienții și anutrienții de care are nevoie pentru ca acesta să-și poată desfășura munca la capacitate maximă: detoxifierea organismului;
  • Alimentele cele mai benefice pentru un intestin sănătos, dar și o digestie corespunzătoare sunt legumele și fructele bogate în enzime, dar în special sucurile naturale din verdețuri, legume și fructe;
  • Fructele și legumele crude conțin cei mai importați factori nutritivi, dar sunt deosebit de dificil de digerat, deoarece trebuie ca structura lor rezistentă de celuloză să fie ruptă pentru extragerea nutrienților. Introducerea sucurilor naturale din legume și fructe în alimentație nu poate constitui decât un adevărat ajutor pentru noi toți, dar în special pentru persoanele care suferă de deficit de acid gastric. Extragerea pulpei din  fruct se face fie imediat, fără riscul de a se pierde  valoarea nutritivă, în special sucul din verdețuri;  necesarul de zinc, dar și  factori nutritivi, indiferent care este nivelul acidului gastric. În concluzie, nivelul acidului gastric revine la normal
  • O bună asimilare: Cum sucurile nu conţin fibre și materii solide, nutrienţii lor sunt rapid asimilaţi;
  • Sucurile naturale din verdețuri, legume și fructe au capacitatea de a ajută la eliminarea toxinelor de la nivelul colonului, dar și de a susține procesul de sintetizare a vitaminelor ce are loc aici; 
  • Sucurile naturale ne ajută să ne simțim mult mai bine nu doar în privința digestiei și a tranzitului intestinal, ci și în ceea ce privește nivelul de energie al organismului și starea lui de spirit. 

Sucurile de legume şi fructe
AfineCombat colibaciloza și problemele de nutriție.
AnanasCombate infecţiile.
CaiseRecomandat în tulburări nervoase şi anemia.
CăpșuniAmeliorează artrita.
Cartof Ameliorează sucul gastric
Castravete Redă sănătatea rinichilor şi a scalpului.
Coacăze negreUtil în tulburări de nutriţie, anemie, artrită și rinită.
Coacăze roșiiCombat artrita, inflamații urinare.
Lămâi, grefe, portocaleUtil în cure de dezintoxicare.
Lăptucă Tulburări nervoase, sterilitate și perioada de creștere. Combate infecțiile
MăceșeHemoragii, paraziți intestinali.
MerePentru sănătatea dinţilor, împotriva reumatismului, a artritei, a rahitismului și pentru creșterea osoasă. Ameliorează tulburările de nutriție, acidoza, decalcifierea și bolile de inimă.
Morcov Este unul dintre cele mal eficiente şi mai des folosite: ameliorează ulcerele gastro-duodenale, renale, cardiovasculare, oculare, nervoase, cutanate
MureCombat eficient gingivita, ulcerele, hemoroizii și malnutriția.
Nap Este util în caz de hiperaciditate gastrică, pentru creşterea masei osoase și pentru rezistenţa dinţilor.
Năsturel Bun în tulburări intestinale și în combaterea infecţiilor
Pătrunjel Hipertensiunea, tulburări circulatorii, pielii
Ridiche Digestive, hepatice, icter, calculi biliari
Sfeclă Reduce hipertensiunea arterială, varicele și ateroscleroza
Sfeclă roşie Este util în caz de decalcifiere, diabet, anemia și tulburări nervoase.
Spanac Excelent împotriva fermentaţiilor intestinale și intoxicaţii
Țelină Combate problemele de calcifiere și artrita, dar şi tulburările nervoase.
Varză Este util în caz de oboseală, ulcer gastro-duodenal, problemele gingiilor, oase

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.