Terapii alternative cu apă

Conductivitatea termică, forța ascensională și multe alte proprietăți ale apei, recomandă folosirea apei în foarte multe terapii alternative.
Se cunosc multe terapii prin hidratare, toate demonstrând că atunci când celulele nu sunt complet hidratate, organismul nostru se deteriorează și nu poate funcționa la capacitate maximă.
Dacă deshidratarea se prelungește, se produc deteriorări tisulare, apare boala, durerea și semne de îmbătrânire. Mulți oameni cred că dacă beau 8-10 pahare de apă sau chiar 2,5 litri zilnic, se rezolvă problema hidratării. Nimic mai fals! Majoritatea terapiilor de hidratare se referă la cantitatea și calitatea apei de băut, dar foarte puține explică faptul că hidratarea corectă presupune că apa nu numai că pătrunde celulele dar să și rămână în interiorul acestora.În funcție de conținut, apa bogată în substanțe minerale sau microelemente reglează echilibrul acido-bazic, echilibrează deficitul de substanțe minerale si ajută la normalizarea metabolismului. Poate stimula activitatea intestinală, curăţarea rinichilor, a vezicii și a căilor urinare. Dacă apa are un conținut ridicat de calciu, atunci ea acţionează în beneficiul oaselor.
Savanții japonezi, coreeni și chinezi au ajuns la concluzia că atunci când avem o dietă alcalină nu se elimină decât 97% din reziduurile acide, iar mineralele anorganice din apa potabilă formează și ele acizi toxici. După 40 de ani de cercetări și experiențe, medicii japonezi au ajuns la concluzia că „... prin consumul zilnic de apă alcalină, mediul intern poate fi alcalinizat, iar procesul de eliminare a toxinelor ajutat, eliminând astfel rădăcina bolii”. Atunci când organismul nostru face efortul de a neutraliza aciditatea mare din organism, fură calciu din interiorul corpului, oase sau mușchi, pentru a forma carbonați sau bicarbonați și drept urmare lipsa calciului își spune cuvântul prin apariția unor boli ca osteoporoza, osteomalacia etc.
Trebuie să amintim că aceste minerale alcaline provenite în corp numai din hrană, deci calciu organic, ușurează excitabilitatea nervilor, împiedică acumularea de metale grele în organism, ajută funcționarea inimii, a nervilor și coagularea sângelui.

Terapii interne cu apă

Apa de zarzavat

În sistem gospodăresc se poate obține apă alcalină astfel: apă de zarzavat. Se folosește un morcov și o țelină, se spală bine, se dau printr-o răzătoare mică și se pun la macerat în 2 litri de apă plată, de seară până dimineață. Se strecoară, se consumă cele 4 pahare, iar restul se bea până seara cu înghițituri mici.

Apa cu argilă

Se folosește argilă procurată de la magazinele naturiste sau din munți, din care se pun 2 lingurițe la 1 litru de apă plată. Se agită câteva minute și se lasă să se sedimenteze argila, și se scurge lichidul limpede. Argila va dezinfecta apa, o și va îmbogăți în minerale.

Cura cu apă cu microhydrină

Microhydrina este cel mai puternic antioxidant existent în prezent pe piața mondială. Este o substanță puternicoxidantă, fiind alcătuită din siliciu îmbogățit în hidrogen, adică un compus al unui atom de siliciu cu un atom de hidrogen. Electronul suplimentar slab legat de pe stratul exterior foarte reactiv se combină ușor cu radicalii liberi ce sunt astfel neutralizați. Fiecare capsulă de Microhydrină poate furniza miliarde de astfel de electroni. Practic are capacitatea de a transforma orice apă în apă vie, alcalină și structurată, bună de băut. Având puternice calități antioxidante, Microhydrina stimulează sistemul imunitar și crește absorbția și asimilarea nutrienților până la 100%, fiind cunoscut că în mod obișnuit absorbția nutrienților se produce într-un procent de 30%. Crește caracterul bazic al lichidului intracelular, fiind astfel o barieră serioasă în calea degradării țesuturilor, proces ce accelerează îmbătrânirea. În plus, structurează apa și principalele fluide din organism: sângele și limfa; scade presiunea extracelulară a apei și astfel asigură o hidratare eficientă a celulelor. Este și un puternic stimulator al producerii de energie în organism, contribue la refacerea și vindecarea celulelor vătămate, normalizează procesele metabolice, intensifică lupta contra bolilor cronice, dar și distrugerea germenilor patogeni.

Terapiile prin hidratare celulară

Puține sunt terapiile de hidratare care lămuresc faptul că apa băută trebuie să rămână în interiorul celulelor. Această metodă de hidratare este ușor de aplicat și se potrivește românilor, mai ales celor cu grupa sanguină A-II care nu prea beau apă. Metoda se bazează pe o nutriție ovo-lacto-vegetariană.
Prin această terapie de hidratare celulară, noi mâncăm apa, nu o bem. Exemple: pepenele conține 97% apă, castraveții - 97, morcovii - 88, tomatele - 95, vinetele - 92, piersicile - 87. Mâncărurile pe care le considerăm uscate pot fi și ele o sursă de apă. Știind că o felie de pâine de pâine integrală conține o treime de apă, un pui la rotisor - 65%, iar un somon la cuptor - 62. Boabele de fasole, mazăre, linte sau alte semințe sau paste acționează ca niște bureți când sunt gătite, o porție de fasole având 70% apă.

Terapii exterioare cu apă

Efectele terapiilor exterioare pot fi profilactice, curative, dar și de recuperare. În general, procedurile cu apă caldă sau termală au efect de stimulare și revigorare a organismului, iar procedurile cu apă rece încetinesc activitatea organelor interne.

Hidroterapia

Hidroterapia constă în tratarea unor afecțiuni cu ajutorul apei reci sau calde. Apa ca agent al hidroterapiei acționează pe două căi principale: excitația termică și excitația mecanică (de exemplu în cazul dușurilor). De cele mai multe ori, procedurile hidroterapeutice sunt completate de terapii fizice, cum ar fi curele de aer sau lumină, masajele sau gimnastica medicală. Ele contribuie la refacere, spre exemplu după o boală, o operație sau un accident, dar ajută și in cazul bolilor cronice sau a surmenajelor psihice.

Împachetările

Împachetările şi băile cu nămol sunt cunoscute în tratamentele fizioterapeutice sau în curele de băi. O împachetare durează aproximativ o jumătate de oră. Temperatura este de aprcximativ 48ºC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.