Durerea

Sub influența durerii, are lo o modificare a anumitor zone din creier, care o mențin și o amplifică, aceste zone sensibile la durere, matricea durerii, care se învecinează cu matricea depresiei și se influențează reciproc, se activează numai când persoana este încercată de o stare depresivă, dar și alte cauze: stresul, frica, gândurile negative, pot apărea anomalii în circulația cerebrală cu riscul apariției unor boli degenerative cerebrale.
De cele mai multe ori, este greu de stabilit cauza durerii, din cauza naturii subiective a durerii. Medicina actuală nu poate progresa fără implicarea pacientului, conștient că este responsabil de propria sănătate. De aceea, e necesară schimbarea atitudinii sale, creierul punând în circulație endorfinele cu rol în diminuarea durerii.
Cantitatea de endorfine poate fi crescută prin:
  • Activitate fizică, în special mișcări ușoare care nu provoacă durere;
  • Scăderea hormonilor de stres, râs, cultivarea stării de bine etc.;
  • Acupunctură;
  • Compresele reci.
Exprimarea verbală a durerii o intensifică, deoarece activează matricea durerii. Efectul placebo constant întărit prin atitudinea pozitivă a bolnavului nu este o amăgire, ci o realitate demonstrată științific.
Și remediile naturiste ajută, cu condiția sa colaboreze și pacientul. Un exemplu de tratament naturist ar fi foile de varză sau ceapă zdrobite și aplicate pe locul dureros, având efecte antalgice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.