Apa fiartă

Pentru a distruge bacteriile, apa trebuie fiartă timp de 20 minute. Prin fierbere se pot distruge bacteriile şi virusurile, dar nu poate fi redusă cantitatea de particule şi compuşi organici. Fierberea este ineficientă si consumă timp, gustul obţinut fiind neplăcut.
În timpul fierberii se distrug mineralele valoroase, creşte concentraţia de nitriţi, săruri, metale grele, iar calciul, sodiul, magneziul si fluorul atât de necesare organismului se depun, iar apa devine ,,moartă". În concluzie nu se recomandă a se folosi ca apă potabilă decât în cazuri extreme.
Mai mult, apa fiartă conţine: aproximativ 200 ppM deuteriu faţă de 146 ppM cât are apa obişnuită, ceea ce conduce la îmbătrânirea rapidă a celulei umane şi la dezvoltarea radicalilor liberi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.