VASELE ÎN CARE SE PREPARĂ MÂNCAREA

Specialiştii Asociaţiei Foresight afirmă că vasele din fier oxidabil şi cupru accelerează distrucţia vitaminei C din alimente (care oricum este destul de instabilă în alimentele proaspete şi destul de vulnerabilă la tratarea termică). Aluminiul este un element toxic care are două mari dezavantaje:
  • reacţionează cu unele principii din alimente;
  • are o rată de eliminare din organism scăzută şi astfel există riscul să se acumuleze;
  • aluminiul care se regăseşte în ambalaj, toate acestea cresc riscul de boli gastrointestinale şi renale.
Sticla, de asemenea, poale face un transfer de elemente minerale în alimente. De aceea, şi păstrarea alimentelor în termos mai mult de 18 ore riscă să dezvolte compuşi toxici.
Autorii nutriţionişti considera vasele de inox şi de pământ ca fiind ideale. Vasele sub presiune, cuptorul cu microunde, cratiţele de teflon sunt încă incerte privind conservarea calităţilor naturale ale alimentelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sindromul burnout  este din ce în ce mai răspândit, în toate domeniile, în special în domeniile în care se lucrează cu oameni.